Az adósságok miatt nem szállít gyógyszert a kórházaknak a Hungaropharma

Felbontotta a kórházakkal kötött szerződését a Hungaropharma, mert kezelhetetlenné váltak a kintlévőségei.

Valamennyi kórházzal felbontotta a szerződését a legnagyobb hazai gyógyszer-beszállító, a Hungaropharma, miután a cégnek a korábbi kontraktusok keretében már kezelhetetlenné váltak a kintlévőségei - tudta meg a Világgazdaság.

A lap szerdai számában azt írta: a Gyógyszer-Nagykereskedők Szövetségéhez tartozó hét vállalat kintlévőség-állománya március végén 15 milliárd forintra rúgott. A kórházak jelentős adósságot halmoztak fel az orvostechnikai beszállítók felé is, ez április végére meghaladta a tízmilliárdot. A szövetségük a jövő hétre hívott össze rendkívüli tanácskozást a helyzet rendezésére - írta a lap.

Zajlanak az egyeztetések a kórházak és a legnagyobb hazai gyógyszerbeszállító, a Hungaropharma között, a cég a kórházak egy részével már meg is egyezett - ezt a Magyar Kórházszövetség vezetőségének megbízásából nyilatkozó Budaházy Emil közölte az MTI-vel.

A fővárosi Péterfy Sándor utcai kórház orvosigazgató-helyettese elmondta: február végén a Hungaropharma minden kórházzal közölte, hogy a sok tartozásra való tekintettel felbontja a korábbi szerződéseket. Ugyanakkor egy új szállítási és fizetési feltételeket tartalmazó szerződéstervezetet is készítettek. Ezt viszont a kórházak többsége vitatta és elutasította. Ezért a Hungaropharma úgy döntött, hogy megpróbál külön-külön megegyezni a kórházakkal, és erre szeptember 1-jéig adott határidőt.

Budaházy Emil úgy tudja, a kórházak egy részével már meg is egyeztek. A Péterfy Sándor utcai kórházzal még nem, de az orvosigazgató-helyettes elmondta: mostanáig barátságos hangnemben zajlottak megbeszélések.

A kórházszövetség tagja azt mondta: a kórházi gyógyszerszállításban mostanáig nem voltak fennakadások.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.