Az adóhatóság nyomoz a fővárosi temetkezési intézet ügyében

A Fővárosi Főügyészség a számvitel rendjének megsértése miatt is nyomozást rendelt el a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban - jelentette be Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A Jobbik közleménye szerint a Jobbik bízik abban, hogy az újabb büntetőeljárás hozzájárul ahhoz, hogy Budapest városvezetői és a közvélemény is tiszta képet kaphassanak a BTI gazdálkodásáról.

A Jobbik június végén tett feljelentést hűtlen kezelés, hanyag kezelés és hivatali visszaélés gyanújával a legfőbb ügyésznél a BTI Zrt.-nél történtek miatt. A képviselő kiemelte: a BTI 2011-es éves - idén márciusban elkészült - könyvvizsgálói jelentése kimondja, hogy a társaság a hosszú lejáratú kötelezettségeivel szemben összesen 3,6 milliárd forint értékű, nagyrészt fővárosi tulajdonban lévő ingatlant és telket szerepeltet az eszközei között, mint vagyonkezelésbe átvett vagyontárgyak. A BTI 2010-es könyvvizsgálói jelentésében is szerepel, hogy a társaság vagyonkezelői szerződés hiányában feltüntetett az állam és a főváros tulajdonában lévő ingatlanokat.

A Főpolgármesteri Hivatal akkor úgy reagált, hogy az ügyben már hónapok óta tart a nyomozás. A Fővárosi Főügyészség már áprilisban bejelentette, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomozást rendeltek el a BTI gazdálkodásával kapcsolatosan.

A BTI kijelentette, hogy együttműködik a hatóságokkal, a társaság vezérigazgatója ugyanakkor márciusban feljelentést tett rágalmazás bűntette miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon az ellenzéki képviselő ellen. A BTI álláspontja szerint a gazdasági visszaélésekre vonatkozó állításokat a politikus nem kellő ismeretanyag birtokában fogalmazta meg, és ezek "elsősorban a BTI Zrt. jelenlegi vezetésének a lejáratását célozták".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.