Az utolsó percig turnéznak a kormányváltók

A kormányváltó pártok vezetői az utolsó pillanatig kampányolnak a győzelem érdekében. Bajnai Gordon volt miniszterelnök már kora hajnalban, az elsők között adta le szavazatát, hogy a délelőttöt még a választókerületekben, „terepen" töltse.
Az Együtt-PM vezetője előbb Szelényi Zsuzsa utcai kampányát támogatta a II és III. kerületben, majd Karácsony Gergely megválasztásáért korteskedett Zuglóban. Fél tíz és tíz óra között már Kiss Péter mellett kampányolt Újpesten, majd Hiller István győzelmét segítette Pesterzsébeten. Bajnai Gordon végül a XXI. kerületben kampányolt Szabó Szabolcs mellett, ezt követően Budafokon szónokolt Somfai Ágnes sikeréért, ezután Dorosz Dávid érdi körzetében kampányolt, végül Kerék-Bárczy Szabolcsot támogatta a Szabadság téren, hogy a turnét Dunaharasztiban fejezze be a kormányváltók helyi jelöltjének, Bakó Krisztának érdekében.

Az Együtt többi társelnökei sem pihentek vasárnap délelőtt. Szigetvári Viktor reggel hétkor már a szavazás után Bauer Tamás mellett kampányolt a XII. kerületben, innen Gyálra és Gyömrőre ment, hogy a PM-es Szabó Rebeka megválasztásáról győzködje a helyieket. Szigetvári alig egy óra múlva már Cegléden kampányolt a kormányváltók helyi jelöltje, Romhányiné Balogh Edit mellett, ezt követően Dunaharasztiban folytatta a terepmunkát Bakó Kriszta érdekében. Az Együtt társelnöke a délelőttöt a XXI. kerületben fejezte be Szabó Szabolcs, majd a budafoki induló Somfai Ágnes mellett korteskedve.

A fideszes Rogán Antal visszás ingatlanügyeinek felderítője, Juhász Péter a főváros különböző kerületeiben turnézott a kormányváltók sikere érdekében. A reggelt a XIII. kerületben kezdte, ahol Hiszékeny Dezső mellett kampányolt, majd az újpesti kitelepüléseken vett részt Kiss Péter érdekében. Ezt követően Szelényi Zsuzsa mellett érvelt Óbudán, végül a belvárosban fejezte be a kampányolást, ahol Kerék-Bárczy Szabolcs érdekében győzködte a kerületieket. Kónya Péter, a Szolidaritás vezetője és az Együtt másik társelnöke szintén a budapesti kerületekben kampányolt délelőtt: előbb Kiss Pétert támogatta Újpesten, majd Karácsony Gergely megválasztását segítette Zuglóban, végül a XXI. kerületben szónokolt Szabó Szabolcs mellett.

A Demokratikus Koalíció délelőtt tíz órakor a Margitszigeten kezdett, ahol Gyurcsány Ferenc pártelnök, Molnár Csaba alelnök, illetve Kerék-Bárczy Szabolcs képviselőjelölt váltófutásban kerülték meg a szigetet. Ezt követően a volt miniszterelnök Gyurcsány Ferenc minden félórában a budapesti kerületek valamelyikében folytatta/folytatja az utcai kitelepüléseket és a szavazók buzdítását.

A szocialisták vezetői közül elsőként Gúr Nándor alelnök adta le a voksát Miskolcon, reggel kilenc órakor. Egy órával később Horváth Csaba alelnök dobta be a szavazatát a II. kerületben, végül Mesterházy Attila ikszelt a veszprémi lakóhelye szerinti általános iskolában. Az MSZP a Jókai utcai pártközpontban délután hat órától várja az újságírókat, a Demokratikus Koalíció a New Orleans Clubban várja majd az eredményeket, az Együtt-PM pedig egy Madách téri kávézóban figyeli a tudósításokat. Utóbbi helyszínt korábban kordonnal zárták el, Bajnaiék viszont személyesen bontották el a fémszerkezeteket.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.