Az ügyészség állítja, nem hallottak Rogán megvesztegetéséről

Soha nem fordulhat elő, hogy a vizsgálatot végző ügyészek egy politikust direkt kihagynak a jegyzőkönyvekből, ilyen eset a Vizoviczki-nyomozás során sem történt - ezt a Népszabadság kérdésére közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A főügyészséget azt követően kerestük meg, hogy az N1tévé nevű csatorna interjút közölt a Vizoviczki-ügy egyik vádlottjával, aki arról beszélt, hogy a jelenleg kabinetminiszteri posztot betöltő Rogán Antal korábban, még V. kerületi polgármesterként 4 millió forint kenőpénzt kért és kapott belvárosi szórakozóhelyeket működtető Vizoviczki Lászlótól a teraszengedélyekért.

Nagy Andrea főügyészségi szóvivő kijelentette: az interjúban szereplő személyt az eljárás során összesen 13 alkalommal hallgatták ki. A kihallgatásokat részben a Központi Nyomozó Főügyészségen különböző ügyészek jelenlétében, részben pedig a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a kényszerintézkedésekkel kapcsolatos ülések keretében folytatták le. A főügyészségi szóvivő szerint az interjúban szereplő állításokkal szemben a vádlott a nyomozást végzők kifejezett kérdésekre is úgy nyilatkozott, hogy nincs tudomása vesztegetési cselekményekről.

Fotó:Mediaworks

A vádlott az interjúban azt állította, hogy a fideszes politikusra vonatkozó kenőpénzzel kapcsolatos információkat 2013-ban az ügyészségen is elmondta, de a hatóság emberei nem vették komolyan, e vallomásának ezt a részét nem vették jegyzőkönyvbe.

Az interjú tartalmát Rogán Antal közleménye hazugságnak minősítette, a Jobbik viszont vizsgálat indítását követelte.

Egy újabb, hétfőn kiszivárgott ügyészségi dokumentum ugyanakkor azt látszik bizonyítani, hogy az ügyészség a Vizoviczki-ügyben néha azért átsiklott olyan információkon, amelyek kellemetlenséget okozhattak volna fideszes politikusok számára.

A diszkópápa egyik alkalmazottja egy ügyészségi jegyzőkönyv szerint azt vallotta 2013-as kihallgatásán, hogy személyesen ő kapta feladatul, hogy egy fiatal Fidesz-politikusról videót készítsen, amikor az két prostituált társaságában szórakozott Vizoviczki egyik éjszakai bárjának pincéjében. A férfi szerint a videót Vizoviczki el is tette gyűjteményébe. A jegyzőkönyvben azonban nincs nyoma annak, hogy az ügyészség megpróbált volna személyleírást kérni, vagy bármi más módon kideríteni, ki lehetett a szóban forgó politikus, holott a felvétel egyértelműen alkalmas lehetett arra, hogy a maffiózó megzsarolja és saját szolgálatába állítsa a politikust.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.