Az Uberesekre is lecsap a BKK

Az Uber utazásmegosztó szolgáltatással foglalkozó cég sofőrjeit is ellenőrzik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) taxiellenőrei miután hatályba lépett az új taxirendelet, eljárás indítása esetén 600 ezer forintos bírság is kiszabható - tájékoztatott a központ az MTI érdeklődésére.

A BKK taxiellenőrei folyamatos munkarendben, a nap 24 órájában, próbautazásokkal és nyílt ellenőrzésekkel vizsgálják, hogy a személyszállító és taxi szolgáltatók a rendeleti előírásokat betartják-e. Az ellenőrzések során felvett jegyzőkönyvek alapján a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) indíthat eljárást, melynek során 600 ezer forintos bírságot szabhat ki, illetve kitilthatja a forgalomból az engedély nélkül taxizó járművezető autóját.

A NKH kommunikációs osztálya is arról számolt be az MTI érdeklődésére küldött válaszában, hogy péntektől a taxis és a személygépkocsis személyszállító tevékenységet folytató járműveket is ellenőrzi, véletlenszerű megállítással. Ennek során megállíthatnak olyan járműveket is, amelyekről valószínűsíthető, hogy a jelzett tevékenységet végzik.

A hatóság munkatársai elsősorban azt ellenőrzik, hogy az adott esetben személyszállítási tevékenység történik-e vagy sem, valamint rendelkezik-e a jármű üzembentartója engedéllyel - olvasható a közlekedési hatóság válaszában.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.