Az RTL klub és a "jólöltözött" Lázár János

Az Átlátszó megszerezte és közreadta azt a kormányzati háttéranyagot, amely az RTL Klub televízió műsorait vette nagyító alá. 
Azt a portál sem tudta kideríteni, hogy kik készítették a felmérést és erre mennyi közpénzt költöttek. Az Átlátszó utal rá, hogy ezt a Kormányzati Információs Központ a hvg.hu külön kérdésére sem árulta el.

A tanulmány kifogásolja, hogy az „RTL Klub műsorai ritkábban számoltak be olyan témákról, melyek más médiumokban vezető, pozitív hírnek számítottak, mint a települések adósságának átvállalása, a minimálbér emelése, a munkahelyvédelmi akcióterv, továbbá a rendvédelem erősítése"

Külön táblázat készült a Házon Kívül című műsorról. A táblázat bemutatja, hogy a Házon Kívül mely témákat jelenítette meg a kormányra nézve negatívan. Ilyen például Varga István képviselő emlékezetes mondatai a családon belüli erőszakkal kapcsolatban, a diáktüntetések, és a 47 ezer forintos közmunkásbér – derül ki a tanulmányból.

A jelek szerint különösen fájhat a kormánynak, hogy az RTL nem dicsőíti a rezsicsökkentési programját, sőt a tanulmány azt állítja: „az RTL csoport a közműszolgáltatókat védi a rezsicsökkentéssel szemben".

Nehezményezi például azt a felvételt, melyen „A nyomorúságos környezetben a jólöltözött Lázár János megjelenik a képernyőn és bejelenti: januártól 10 százalékkal csökkent 4 millió háztartásban a gáz és villamos energia ára"

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.