Az osztrákok kezdik lezárni a hegyeshalmi átkelőt

Óránként érkeznek migránsokkal teli vonatok a hegyeshalmi vasútállomásra, hogy onnan egy másik vonattal tovább utazzanak Ausztriába - jelentette az MTI tudósítója.
A migránsok, miután befutott a Keleti pályaudvarról induló vonat a peron egyik oldalára, magyar rendőrök irányításával szállnak át a peron másik oldalán álló vonatra. A peront a vonatok érkezése és indulása között senki sem hagyhatja el.

Az átszállás idején osztrák önkéntesek vizet, élelmet és gyümölcsöket osztanak a migránsoknak, azonban az MTI tudósítója azt látta, hogy többen visszautasítják a felajánlott segítséget.

A vasútállomás előtt több osztrák rendszámú autó is áll, amelyek a „Budapest Bécs konvoj - vonatpótló a menekülteknek" (Konvoi Budapest Wien - Schienenersatzverkehr für Flüchtlinge) elnevezésű akcióban vesznek részt. Egyelőre azonban várakoznak, hiszen a rendőrök egyetlen migránst sem engednek le a peronról.

Közben egy osztrák rendőrautó lezárta a Magyarországról érkező forgalom elől a régi hegyeshalmi átkelőt. A gyér forgalmú átkelőnél az Ausztriából érkezőket átengedik a határon, ám az oda tartókat visszafordítják - tapasztalta az MTI tudósítója.

Magyar oldalon a határ melletti épületbe a Magyar Vöröskereszt önkéntesei ruhákat, pelenkákat, ételeket és vizet pakoltak, hogy az autókkal esetlegesen oda érkező migránsoknak segítsenek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.