"Az Orbán-rezsimben bármi megtörténhet"

A Demokratikus Koalíció kérdéseket intéz Balog Zoltánhoz, mert szerintük az történelmet hamisítva közli a magyar rádióban, hogy a romákat nem Magyarországról, hanem Ausztriából deportálták. A párt az érpataki polgármester hétvégi performansza után a Legfőbb Ügyész intézkedését kéri.
Vadai Ágnes alelnök által jegyzett sajtóközleményben reagált az érpataki polgármester hétvégi bábuégetésére és Balog Zoltán Kossuth Rádióban elhangzott kijelentéseire a DK. A párt nem lepődik már meg semmin, szerintünk az Orbán-rezsimben bármi megtörténhet.

Érpatak kapcsán a párt szerint nem elég, hogy a Külügyminisztérium felháborodik, Polt Péternek is cselekednie kellene a nyilvánvaló bűncselekmény láttán. Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester hétvégén izraeli vezetők bábuját végezte ki, és megtaposta az izraeli zászlót. A DK az eset miatt arra szólítja fel a Legfőbb Ügyészt, hogy azonnal indítson nyomozást a településvezető ellen.

Balog Zoltán rádióban elhangzott kijelentése kapcsán a DK várja a bocsánatkérést. Ezen felül magyarázatot várnak arra, hogy a miniszternek honnan származnak történelemhamisító nézetei, és hogy azok mikor kerülnek be az új tankönyvekbe. A DK szerint Balog kijelentései miatt lassan érdektelen lesz, hogy a halálra ítélt romák hogyan jutottak ki Ausztriába, a lényeg, hogy a miniszter szerint nem Magyarországról deportálták őket. Vadai szerint ezt a hatalmat folyamatosan emlékeztetni kell a történelmi bűnökre.

Balog Zoltánt a Kossuth Rádióban elhangzott megszólalása után az Együtt-PM is bocsánatkérésre szólította fel. Az MSZP szerint az emberi erőforrások miniszterének egyenesen le kéne mondania a kijelentései miatt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.