Az Orbán-kormány megúszná, a szomszéd tehene meg dögöljön meg

Nem egészen harminc illegális határsértővel szemben intézkedtek a magyar rendőrök pénteken, miközben a horvátokra ugyanazon a napon csaknem hétezres tömeg zúdult. A kerítéssel mindent megoldottunk?
Huszonkilenc illegális bevándorlóval szemben intézkedtek pénteken a rendőrök – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szombaton. Közülük a magyar-szerb határszakaszon 25 fő lépte át okmányok nélkül a határt, a többieket pedig vélhetően az ország mélységi területein fogták el, így nem jelezhették, hogy ők honnan jöttek.

A magyar-horvát határon létesített kerítés élesítése óta egyébként nagyjából nullára csökkent az illegális migráció. Október 16-án még több mint 6300 intézkedésről számolt be a rendőrség, ami persze abban merült ki, hogy a migránsokat Ausztria felé szállították tovább.

Másnap viszont – amikor ezt a határszakaszt is lezárták – már csak 870 jogellenes cselekmény szerepelt a statisztikában. Utána még tovább javult a helyzet, hiszen azóta mindössze napi húsz-negyven illegális határátlépővel szemben léptek fel, szinte kivétel nélkül a szerb határon.

Nálunk tehát teljesen rendben mennek a dolgok, hiszen a szerb határ szeptember 15-i lezárása előtt a napi csúcs csaknem 9800 migráns volt, majd szeptember vége felé – amikor még a horvát határon felállított kerítés nyitva volt – egyszer meghaladta a tízezret is. Az ottani határ lezárása után viszont már szinte senki nem jött hozzánk.

Egyéként idén Magyarországon összességében több mint 390 ezren lépték át illegálisan a schengeni külső határokat. Augusztus végéig csupán 185 ezren jöttek, mostanáig azonban több mint kétszázezer fővel szemben intézkedtek a rendőrök. Éppen egy hete viszont alig van munkájuk.

Ezzel szemben a magyar-szerb határ lezárása annál több feladatot adott a horvát hatóságoknak. Azóta hozzájuk nagyjából 230 ezer bevándorló érkezett, akiknek a többségét október 16-ig a magyar határra szállították. Az utána érkezett harminc-negyvenezer embert a szlovénekre zúdították, akiket onnan meg Ausztriára igyekeznek rálőcsölni.

A tudósításokból kiderül, hogy változó sikerrel. De a magyar kormány szerint a lényeg vélhetően az, hogy mi mindent megúszunk. Már ha ez a politika hosszabb távon is sikerre vezet. A szomszéd tehene meg dögöljön meg

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.