Az Orbán-kormány átvizsgáltatja az államigazgatást

A központi hivatalok és költségvetési szerv formában működő központi minisztériumi háttérintézmények felülvizsgálatát rendelte el a kormány a közfeladatok hatékonyabb ellátásának biztosítása, továbbá a polgárok és a vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentése érdekében.
A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kormány felhívja a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy 2016. február 1-ig nyújtson be előterjesztést, amely egységes szempontrendszer alapján átfogóan újraszabályozza a központi hivatalokat, különös tekintettel jogállásukra, szervezeti felépítésükre, létrehozásuk és funkcionális működésük alapvető feltételeire és követelményeire. 2016. április 15-ig pedig vizsgálja meg a központi hivatalok működését és készítsen összefoglaló jelentést, javaslatot téve egyúttal a szükséges átalakításokra minisztériumi bontásban.

Ennek érdekében a kormány felszólítja a nemzetgazdasági minisztert, hogy készítsen részjelentést a központi hivatalok által a 2014. és 2015. években beszedett igazgatási szolgáltatási díjakról, az érintett miniszterek pedig biztosítsák, hogy az irányításuk alatt működő központi hivatalok lehetővé tegyék a soron kívüli adatszolgáltatást.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.