Az Ökotárs szerint már csak a tények hiányoznak a KEHI-jelentésből

Az Ökotárs Alapítvány igazgatója szerint lehetetlen érdemben reagálni a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) által készített jelentésben szerepelő „tényekkel alá nem támasztott" vádakra.
Móra Veronika csütörtökön reagált az MTI-nek a szerdán nyilvánosságra hozott Kehi-jelentésre. Azt mondta, „nagyon nehéz, sőt, lehetetlen érdemben reagálni általánosságokban megfogalmazott, tényekkel alá nem támasztott vádakra". Ha úgy találták, hogy szabálytalanságok történtek, akkor le kellett volna írni, ki, mit követett el milyen összegben - tette hozzá.

Móra a dokumentumot nem is nevezné jelentésnek. Egy érdemi vizsgálati jelentésben konkrétumok vannak és nem szerepelnek olyanok, hogy „előfordult az is", „megtörtént az is", illetve „volt olyan eset is" - jegyezte meg. Közölte, az egész KEHI-eljárás jogszerűségét a kezdetektől fogva vitatták, „soha nem kaptak érdemi magyarázatot" arra, hogy milyen jogi alapon vizsgálódnak.

Móra arról is beszélt, ők is sajtóból értesültek, hogy lezárult a KEHI vizsgálata és a kormány honlapján közzétett anyagokból tudnak tájékozódni. Mint mondta, ezt eleve jogsértőnek találják, ugyanis a Kehi működésére vonatkozó jogszabály előírja, a vizsgálati jelentést az ellenőrzött szervvel meg kell osztani, hogy az észrevételeket tehessen. Ez nem történt meg - fűzte hozzá.

Arról, hogy terveznek-e jogi lépéseket, Móra Veronika egyelőre nem tudott nyilatkozni, azt mondta, hogy az ügyben egyeztetnek.

A Norvég Civil Támogatási Alap ügyében a Kehi lezárta a vizsgálatot: a vizsgált 63 projektből 61 esetben állapított meg szabálytalanságot. A hivatal szerdán közölte: az Ökotárs Alapítvány tevékenységével és a támogatások felhasználásával kapcsolatban felmerül a hűtlen kezelés, a költségvetési csalás, a magánokirat-hamisítás és a jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűncselekményének gyanúja. Az ügyekben feljelentést tesz a Kehi.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.