Az MSZP válasza a 'falazást' említő Rubovszky Györgynek

Az MSZP szerint a választópolgárokban az a gyanú merülhet fel, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, valamint Rogán Antal és Szijjártó Péter fideszes politikusok "falaznak" a milliárdos áfa-csalóknak.

Az ellenzéki párt ezt közleményben írta azt követően, hogy Rubovszky György, az Országgyűlés mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke hétfőn, a testület zárt ülése után azt mondta: a bizottság álláspontja szerint felmerül a gyanú, hogy Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője - aki meghívásukra nem jelent meg ülésükön, "falaz" a Simon-ügyben.

A bizottság elnöke durva hangúnak és kioktatónak ítélte az ezt indokoló levelet.

Az MSZP közölte: éppen Rubovszky György ütött meg durva hangot és kioktató stílust akkor, amikor Mesterházy Attila levelét bírálta. Az MSZP közleményében leszögezte: nyilvánosságra hozza a levelet, hogy bárki láthassa, "a szikár jogi szöveg csak megismétli azokat az érveket, amelyekre támaszkodva a kormánypárti többség durván, kioktató módon megakadályozta a vád szerint a közpénzekből elsíbolt áfa-milliárdok ügyének bizottsági feltárását".

A kommünikében az ellenzéki párt kifogásolta, hogy a Fidesz és a kormány vezetői korábban szavazatukkal megakadályozták, hogy elkezdje működését a Horváth András vádjait, a NAV tevékenységét kivizsgáló parlamenti bizottság.

Közölték azt is: "durva hangú, kioktató" hangnemű parlamenti felszólalásokban, képviselői kérdésekre adott válaszokban beszéltek arról, hogy az ügyben az ügyészség nyomoz, a bizottságnak nincs joga ehhez.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.