Az MSZP több pénzt harcolna ki a honvédségnek

– A megbecsülés minimuma, hogy az állam segítséget nyújtson a magyar honvédeknek, akik a Buda–Cash brókerbotrány miatt elveszítették félretett megtakarításaikat – olvasható az MSZP közleményében.

– A magyar honvédelem napja alkalmából köszöntjük a Magyar Honvédség katonáit és dolgozóit, köszönetet mondunk áldozatvállalásukért és elhivatott szolgálatukért – írja közleményében a Magyar Szocialista Párt nevében Demeter Márta országgyűlési képviselő.

Közleménye szerint a Magyar Honvédség állománya nap, mint nap bizonyítja elkötelezettségét hazánk és állampolgárai biztonságának biztosításában. E szolgálatért valós megbecsülést érdemelnek. Az elmúlt évek rendkívül nehéz körülményei ellenére a honvédség sikeresen teljesítette egyre sokasodó feladatait, ez kizárólag katonáink és honvédségi dolgozóink felkészült és fáradhatatlan munkájának köszönhető.

Az MSZP leszögezi:  a Magyar Honvédség állománya feladatai ellátását egyre nagyobb leterheltség mellett tudja csak biztosítani, így a kormánynak és a parlamenti többségnek halaszthatatlan feladata a honvédség létszámának feltöltése, az ehhez, valamint a működéshez és fejlesztésekhez szükséges források biztosítása.

"Katonáink és honvédségi dolgozóink a szavakon túl tettekben is megnyilvánuló megbecsülést érdemelnek. A megbecsülés minimuma, hogy az állam segítséget nyújtson számukra, miután a Buda–Cash brókerbotrány miatt elveszítették egészség-megőrzési céllal félretett megtakarításaikat! Így a honvédelem napján ismét felhívjuk a kormányt, hogy haladéktalanul biztosítsa a Honvéd Egészségpénztár volt tagjainak kártalanításához szükséges forrásokat!" – írják.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.