Az MSZP-t nem hívták meg

Az MSZP-t nem hívták meg a Veritas Történetkutató Intézet és az Országgyűlés Hivatala által szervezett, az 1990-ben szabadon megválasztott Országgyűlés megalakulásának 25. évfordulója alkalmából rendezett konferenciára. Az MSZP érdeklődésünkre közölte, a párt egyetlen vezetője sem kapott meghívót. Ennek okairól érdeklődtünk a parlamenti sajtóirodán, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy kérdésünket továbbították a Veritas intézetnek.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A rendezvényen felszólalt Kövér László házelnök és Orbán Viktor, a miniszterelnök a polgári Magyarország 25 éve megálmodott berendezését nevezte a következő három év tétjének és feladatának. Hangsúlyozta, hogy a legnagyobb elismerés hangján kell megemlékezni Antall Józsefről, a szabad Magyarország első miniszterelnökéről. Szerinte a rendszerváltás töréspontja 2006 ősze volt, amikor nyilvánosságra került Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök őszödi beszéde. Szerinte a 2008-as gazdasági mellett ez a bizalmi válság volt a másik ok, amiért az első szabadon választott Országgyűlés megalakulásával kezdődő korszaknak 2010-ben le kellett zárulnia.

Az MTI által készített képen látható, hogy az első sorban kapott helyett balról jobbra Juhász Imre, Stumpf István, Dienes-Oehm Egon, Balsai István alkotmánybírók, Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke, Hende Csaba honvédelmi miniszter, Kövér László, Orbán Viktor, Boross Péter volt miniszterelnök, Latorcai János és Jakab István, az Országgyűlés alelnökei és Pröhle Gergely külügyminisztériumi helyettes államtitkár.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.