Az MSZP szerint a Fidesz tagadja, hogy van gyermekszegénység Magyarországon

Az MSZP szerint a kormány sikerpropagandát folytat az Erzsébet-program révén indított táborokról, a valóságról viszont, arról, hogy van gyermekszegénység Magyarországon, nem beszél – állítja Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő.
Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár csütörtökön a zánkai Erzsébet-táborban azt mondta: az Erzsébet-program fennállásának négy éve alatt mintegy hatszázezer ember jutott üdülési, pihenési lehetőséghez, akinek a fele gyermek volt.

Bangóné Borbély Ildikó szombati sajtótájékoztatója után ezzel kapcsolatban az MTI-nek azt mondta: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a magyar családok 74 százaléka ma egy nagyjából ötvenezer forintos váratlan kiadást sem tud finanszírozni, egy egyhetes belföldi utat meg végképp nem tud kifizetni.

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának MSZP-s tagja szerint az államtitkár nem beszélt a valóságról, a problémákról, például a gyermekéhezésről, a tankönyvellátási nehézségekről és arról sem, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) néhány hónap alatt megduplázta adósságát, amely mára csaknem 12 milliárd forintot tesz ki. Nem szeretnék, ha megismétlődne az, ami tavaly szeptemberben, hogy éppen a gyermekétkeztetéstől csoportosítottak át húszmilliárd forintot a költségvetésben - fogalmazott.

Bangóné kitért arra is, hogy kutatóintézetek és a szocialista párt számításai szerint is ma Magyarországon legalább 4,2 millió ember él a létminimum alatt, minden második gyerek szegénységben nő fel Magyarországon.

A kormánynak a valóságról kellene beszélnie, el kellene ismernie, hogy igenis van gyermekszegénység, és a felszámolására kellene törekednie – hangsúlyozta Bangóné, aki szerint már egy stadion árából is sokat lehetne tenni ennek a súlyos problémának a felszámolása érdekében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.