Az MSZP nem bojkottra, hanem otthonmaradásra buzdít

Most végre kiderül, milyen is a klasszikus kampány, mert az MSZP erre készül. A párt plakátokkal, szórólapokkal, újságokkal, erőteljes közösségi médiamegjelenéssel bíztatja majd a választókat, hogy ne vegyenek részt a kvótareferendumon.
Az MSZP elnökének közlése szerint az október 2-i népszavazásra klasszikus kampánnyal készülnek, plakátokkal, szórólapokkal, újságokkal, valamint erőteljes közösségi médiamegjelenéssel biztatják az embereket arra, ne vegyenek részt a referendumon.

Molnár Gyula Móron tartott szombati sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, nem értenek egyet a kötelező betelepítési kvótával, a népszavazásnak azonban ebben a formában nincs jogi jelentősége. A referendum eredménye ugyanis nem vonatkozik arra „a körülbelül 1300 regisztrált menekültre, tehát nem illegális bevándorlóra", akinek az elosztásáról már megszületett a határozat, a későbbi esetleges hasonló európai uniós döntésekre pedig nincs kötelező érvénye – fejtette ki.

A népszavazás kockázatosságára a brit kilépést hozta példaként. A briteknél is úgy kezdődött – fogalmazott –, hogy üzentek, s egy kicsit belpolitikai célra használták Európa egyébként létező problémáit, majd azt vették észre egy reggel, hogy Anglia kilépett az Európai Unióból. És lehet, hogy ezt Anglia túl fogja élni, de Magyarország egy ilyen lépést nem bírna ki – mondta az MSZP elnöke.

Molnár Gyula bejelentette, hogy bár az otthonmaradás mellett érvelnek, azért nem használják a bojkott szót, mert szeptember 3-án megalakul a választmányuk és megkezdik a kampányukat.

Tóth Bertalan, az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerint ez a népszavazás nem oldja meg a menekültválságot Európában. Arról is beszélt: a kormány a referendum hatmilliárdos költségét fordíthatná más célokra, például a határoknál szolgáló rendőrök, katonák megfelelő felszereléssel való ellátására.

A letelepedési kötvényt vásárlókra utalva a frakcióvezető azt mondta: miközben a kormány jó pénzért beenged orosz, kínai, szír, pakisztáni, iraki valós gazdasági bevándorlókat, gyűlöletet kelt minden Európába indulóval szemben. Véleménye szerint a letelepedési kötvényekért kapott majdnem nyolcvanmilliárd forintból meg lehetne oldani a humanitárius problémákat és a határvédelmi feladatokat.

Tóth Bertalan azt mondta, az MSZP frakciója valós megoldásokra kíván javaslatot tenni az őszi parlamenti ülésszakon, s látogatást terveznek a röszkei határon is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.