Az MSZP kezdte elsőként az EP-kampányt

Megkezdte európai parlamenti kampányát a Magyar Szocialista Párt.
Erről Szanyi Tibor listavezető beszélt. A politikus elmondta, hogy az MSZP megalkuvás nélküli baloldali programmal és politikával készül az EP-választásra. Szanyi céljaik között az európai minimálbér és minimál-nyugdíj bevezetését említette, valamint azt, hogy sehol se lehessen tíz százaléknál nagyobb az alapvető élelmiszerek forgalmi adója.

Ujhelyi István, az MSZP EP-listájának másik vezetője Szegeden tartotta a párt vidéki kampánynyitóját, ahol többek között arról beszélt: minden magyar városnak és településnek fontos, hogy milyen a képviselete Brüsszelben.

A politikus érzékeltette, hogy az aktuális, hét éves uniós költségvetési ciklusban Szeged 250 évnyi költségvetésének megfelelő összeget hívhat le Magyarország. „Ezt kaphatjuk Európától, ha nem az Unióval szemben szabadságharcot folytató és kilépni akarók képviselik az érdekeinket" - fogalmazott Ujhelyi, aki tegnap megkezdte a párt országjáró uniós kampányturnéját.

Az MSZP „Európa balra van!"- szlogennel már kihelyezte első EP-hirdetéseit, forrásaink szerint a párt országos kampányra és kitelepülésekre is készül a hátralévő hetekben.

Az aláírásgyűjtést az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció is megkezdte; mindkét párt csak a következő napokban hozza nyilvánosságra saját listáját. Az egyiket Bajnai Gordon, a másikat Gyurcsány Ferenc vezetheti. A DK hivatalosan vasárnap indítja az EP-kampányát egy fővárosi nagygyűlés keretében.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.