Az MSZP feltételekkel támogatja a terrorellenes csomagot

Ha az előterjesztésben nem lesz „szakmai nonszensz”, a szocialisták támogatni fogják a terrorizmus elleni fellépéssel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló javaslatcsomagot – jelentette ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s elnöke.
Az MSZP számára csak akkor lesz elfogadható a kormány terrorellenes intézkedési csomagja, ha abba a jogállami garanciák is belekerülnek – mondta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke az M1 szombat délelőtti műsorában.

Molnár Zsolt kifejtette: bízik benne, hogy a javaslatcsomaggal szemben az ötpárti egyeztetésen megfogalmazott kritikákat a Belügyminisztérium elfogadja. Ebben az esetben az MSZP támogathatónak tartja az intézkedéscsomagot – tette hozzá.

A szocialista politikus elmondta, többek között kifogásolták, hogy a javaslat büntetné azokat a felhasználókat, akik valamilyen informatikai eszközön titkosított kommunikációt biztosító alkalmazásokat futtatnak. A tömegrendezvények esetleges betiltását is aggályosnak tartja az MSZP, mert az szerintük ütközik a gyülekezési jog gyakorlásával.

Molnár Zsolt elmondta azt is, hogy pontosabb szabályozásra van szükség a nemzetbiztonsági szervek adatkezelésére, az adatbázisok összekapcsolására, hogy a terrorizmussal kapcsolatos hazai és külföldi információk „oda-vissza" naprakészek legyenek.

Molnár Zsolt bízik benne, hogy az eredeti javaslatcsomagnál jobb változat készül majd. Ha az általuk is javasolt módosítások belekerülnek a dokumentumba, és nem lesz benne „szakmai nonszensz", akkor támogatható a kormány terrorellenes intézkedési csomagja – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.