Az MSZP dupla pótlékot akar a vasárnap dolgozóknak

A párt javasolja, hogy azok, akik vasárnap is dolgoznak, kapjanak dupla pótlékot.

Míg a kormányoldal egyre nyíltabban foglal állást az üzletek vasárnapi zárva tartása mellett, Tóbiás József, az MSZP elnöke szombaton sajtótájékoztatón azt mondta, céljuk, hogy a vasárnap továbbra is legyen „vásárnap”, így támogatnak minden olyan szervezetet, amely ezért hadba száll.

A szocialista politikus szerint a családok úgy alakították ki a szokásaikat, hogy a szombat és a vasárnap a vásárlásé. Ugyanakkor az MSZP azt javasolja, hogy akik a hét utolsó napján is dolgoznak, dupla pótlékot kapjanak.

Botka László választmányi elnök közölte, a testület 400 milliárd forint átcsoportosítását javasolja a jövő évi költségvetésben az oktatási és a szociális területre annak érdekében, hogy ne Magyarország legyen az első ország az EU-ban, ahol a lakosság több mint fele a létminimum alatt él. Az állami kommunikációs költségeket csökkentenék, valamint nem költenének a felesleges államosításokra és presztízsberuházásokra.

Botka azt mondta, szociális katasztrófa fenyeget, ha a kormány változatlan formában fogadja el a költségvetést. Kifogásolta a közgyógyellátás igénybevételének szűkítését és a lakásfenntartási támogatás szűkítését.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.