„Az MSZP a brókerbotrány eltussolásában érdekelt"

A Fidesz szerint az MSZP választmánya ugyanúgy igyekszik eltussolni a „szocialista brókerbotrány" felelősségét, ahogyan azt eddig minden politikusuk tette.
Az MSZP választmánya szombati ülésén azt kérte a párt parlamenti frakciójától, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a Quaestor-ügy károsultjai megkapják a pénzüket. A Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-nek küldött reagálásában azt írta: az MSZP választmányának azok-ra a kérdésekre kellene keresnie a választ, hogy „a szocialista kormányok vajon miért hunytak szemet az évtizedes pénzügyi korrupció fölött, miért engedtek brókereket a kormányuk közelébe, és mit keresnek az embereik a brókercégek hálózatában".

A kormánypártiak szerint amíg „a szocialisták évtizedekig hagyták, hogy zavartalanul működjön a pénzügyi korrupció", addig a mostani kormányzat feltárta, és véget vet neki. Közleményükben úgy fogalmaztak: "egymás után kattan a bilincs a brókerbotrány érintettjein", így mielőbb választ kaphatunk arra, hogy kik és hová tüntették el az emberek pénzét. Kitértek arra is: az Országgyűlés kedden szavazhat a Fidesz törvényjavaslatáról, amely „lehetővé teszi, hogy az összes szélhámos összes cégének vagyonát és akár személyes vagyonát is zárolni lehet akár már folyamatban lévő ügyekben is". Ezt követően újraszabályozzák a befektetési szolgáltatásokat és rendet tesznek a brókerpiacon - ígéri a kormánypárti képviselőcsoport.

A kártalanítással kapcsolatban azt írták, hogy az a törvényeknek megfelelően halad, sőt, a Buda-Cash kisbetéteseinek esetében lassan a végéhez ér, majd hamarosan a Quaestor-nál is megkezdődhet.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.