Az M1 inkább meghamisította az interjút a lázadó tanárral

Az állami tévé hírcsatornája csütörtökön élő interjút készített Pukli Istvánnal, a pedagógustüntetés egyik emblematikus alakjával, az interjút az esti híradóban már úgy vágták össze, hogy megváltoztatták Pukli mondatainak értelmét – szúrta ki a Kettős Mérce.
Pukli azért adott hangsúlyozottan élő és vágatlan interjút az M1-nek, mert a hírcsatorna riporterei elmentek a szülei házához. Pukli ezen háborodott fel, azt kérte, hagyják békén a családját, vele beszéljenek inkább. Az élő interjúban Pukli a szülei megkeresésére vonatkozó kérdésre tartalmilag azt mondta, hogy nem ő indította el a lavinát, hanem Zuschlag János börtönviselt volt szocialista politikus, aki azt állította, hogy ő is tudhatott az MSZP ifjúsági szervezeténél történt visszaélésekről.

A fél 8-as híradóban úgy vágták össze az élő interjút, mintha Pukli a „nem én indítottam el a semmiféle lavinát" kifejezéssel azt cáfolná, hogy ő nyilatkozott a nagyapja ávós múltjáról és a börtönben lévő testévéről. Ezt a látszatot erősítendő bevágták, amint Pukli a Klubrádiónak nyilatkozva beszélt először családja múltjáról.

Az MTVA pénteken közleményt adott ki, amelyben leghatározottabban visszautasította, hogy manipulált volna. A közlemény szerint az M1 híradója mindenben a szakmai elvárásoknak megfelelően járt el. „Teljesen bevett gyakorlat a médiában, hogy egy hírösszefoglaló készítésénél az interjúalany azon mondatai kerülnek felhasználásra, melyek az adott ügy és a kérdések szempontjából relevánsak. Szemben a vádakkal, Pukli István ügyében is csak ennyi történt” – írták. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.