Az LMP több pénzt hagyna az anyáknál

– Jövőre sem fog emelkedni a családi pótlék és GYES mértéke. A stadionépítések helyett az emberekről kellene gondoskodni – közölte az LMP.

Az LMP az Anyák Napján szeretné ráirányítani a figyelmet a nehéz helyzetben levő édesanyákra, gyermeküket egyedül nevelő nőkre és az ő láthatatlan munkájukra, ezért törvényjavaslatokat nyújtott be – olvasható Gál József szóvivő közleményében.

A javaslat megemelné a családi pótlékot az egyszülős családok esetében 18 ezer forintra, a bölcsődei ellátásnál biztosítaná az előnyben részesítést, növelné a bölcsődei normatívát és a merev nyitva tartást rugalmassá tennék. Az LMP visszaállítaná az egyszülős gyerekek iskolai kedvezményes gyermekétkeztetésre való jogosultságát, áttekintené a tartásdíjak rendszerét, és családközpontokat alakítanának ki, ahova a nehéz helyzetben levő egyedülálló szülők is fordulhatnának.

A közlemény úgy fogalmaz: "a sérült, fogyatékos gyermeküket egyedül nevelő, és az idős, beteg családtagjukat egyedül gondozó nők munkajövedelemmel nem rendelkeznek, a gondozásért járó ellátás pedig nagyon alacsony. Már kilencedik éve, 2017-ben sem fog emelkedni a családi pótlék és GYES mértéke. Pénz van, hiszen Paks II., a stadionépítések és az olimpiai pályázat helyett a magyar emberekről kellene gondoskodni".

Az LMP törvényjavaslatait a kormány leszavazta, ugyanis azért aggódik, hogy papíron megnövekedne a válások száma. Az LMP pedig azért aggódik, mert a Fidesz-KDNP családmodellje és CSOK támogatása miatt megnövekszik a csak papíron létező házasságok száma. Nekünk minden család fontos, ezért azt gondoljuk, meg kell erősíteni az egyszülős családok támogatását - zárul a közlemény.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.