Az LMP szerint fideszes családpolitikával nem megyünk semmire

A fő probléma Magyarországon nem az alacsony gyermekvállalási kedv, hanem hogy a kívánt gyermekek nem, vagy nem itthon születnek meg - állítja Szél Bernadett társelnök.
Az LMP véleménye szerint a fideszes gazdaság- és családpolitika alkalmatlan a demográfiai trendek megfordítására és a magyar családok itthon tartására. Így reagált a párt társelnöke Orbán Viktor kormányfőnek a Budapesti Demográfiai Fórumot megnyitó beszédében elhangzott szavaira.
 
Szél Bernadett az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az elmúlt évek egyoldalú családpolitikája elhanyagolta azoknak a feltételeknek a megteremtését, amelyek mellett reális lehetőség lenne a gyermek melletti, stabil megélhetést adó munkavégzés. A kormányfő továbbra sem vesz tudomást a kivándorlás problémájáról, miközben a szülőképes korban lévő magyar nők 6-8 százaléka már külföldön él - tette hozzá.
 
A politikus véleménye szerint a fő probléma Magyarországon nem az alacsony gyermekvállalási kedv, hanem hogy a kívánt gyermekek nem, vagy nem itthon születnek meg. Hangsúlyozza, hogy a magyar fiatalok 2-3 gyermekre vágynak, de ebből csak 1-2 felnevelését vállalják ténylegesen.
 
Orbán Viktornak szembe kell néznie azzal, hogy az elmúlt évek családpolitikai lépései elhanyagolták a napközbeni gyermekellátás fejlesztését, a rugalmas munkával szembeni előítéletek lebontását és az otthoni munkamegosztás elősegítését - emeli ki.
 
Ezzel szemben az LMP következetesen kiállt a nők munkaerőpiaci egyenlősége mellett, számos javaslatot tettek a napközbeni gyermekelhelyezés radikális bővítésére, a rugalmas munkavégzés elősegítésére, a közszféra családbaráttá tételére, a nők bérhátrányának csökkentésére és a gyermekgondozási szabadság apák általi igénybe vételének ösztönzésére - közli.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.