Az LMP olyan országot akar, ahonnan nem akar elmenni senki

A magyarok kivándorlásának fő oka a tisztességes megélhetést biztosító munka hiánya – ez derül ki az LMP internetes konzultációjából. A párt felmérése szerint sokan vissza sem akarnak térni, mert megtalálták a számításukat külföldön.
Kiterjeszti a kivándorlásról Retúr néven indított internetes konzultációját az LMP, a külföldön élő magyarok véleménye mellett az itthoniak válaszait is várják - közölte Szél Bernadett, a párt társelnöke szombaton.

A politikus a sajtótájékoztatója után az MTI-nek telefonon kifejtette: a kivándorlásról egy hete indítottak konzultációt, és eddig több mint 2500 kérdőív érkezett vissza külföldön élő magyaroktól. A legtöbb válasz Angliából és Németországból érkezett, de jöttek észrevételek például Ausztráliából és Új-Zélandról is.

Az ezek alapján végzett gyorselemzésük szerint a kivándorlás fő oka a tisztességes megélhetést biztosító munka hiánya – mondta, hozzátéve, hogy elenyésző kisebbségben vannak, akik kalandvágyból mentek el.

A hazatérés kérdésében erősen megoszlanak a vélemények: vannak, akik kategorikusan kijelentették, hogy nem jönnek vissza, mert megtalálták kint a számításukat, és vannak, akik a hazatérést attól teszik függővé, változik-e Magyarországon a helyzet – ismertette a kiértékelt válaszokat Szél Bernadett.

Közölte: a napokban sok itthon élő magyar is jelezte, hogy szívesen elmondaná gondolatait a kivándorlásról, köztük olyanok, akik erősen fontolgatják a külföldre távozást. Ezért az LMP úgy döntött, számukra is elindítják a Retúr nevű konzultációt. A kilenc kérdés között olyanok vannak, mint például az, milyen érvek szólnak a kivándorlás mellett és ellen, vagy hogy mi kellene a fiatalok itthon tartásához – mondta a párt társelnöke.

Hozzátette: a kormány sem azokkal nem foglalkozik, akik már elmentek, sem azokkal, akik fontolgatják a távozást. Szél Bernadett hangsúlyozta: az LMP elkötelezett abban, hogy olyan országot hozzon létre, ahonnan nem mennek el az állampolgárok, hanem itthon tudják megtalálni boldogulásukat.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.