Az interneten is gyűjti majd az aláírásokat a Fidesz

Egyetlen kormánynak sincs akkora támogatása, mint az Orbán-kabinetnek – állítja a kormányszóvivő. S hogy még nagyobb legyen, az interneten is gyűjtik majd az aláírásokat a kötelező bevándorlási kvóta ellen.
Hamarosan az interneten is gyűjti a kötelező betelepítési kvóta elleni aláírásokat a Fidesz – tudta meg a Magyar Idők. A Védjük meg az országot! elnevezésű kampányt november 4-én indította útjára a kormánypárt, elsőként Kósa Lajos frakcióvezető és Pelczné Gáll Ildikó EP-képviselő közös sajtótájékoztatón beszélt erről.

A petíció szövege így szól: „Azzal, hogy csatlakozott a petícióhoz, Ön is nemet mondott az értelmetlen és jogtalan betelepítési kvótákra". Egy hónap alatt már több mint egymillió magyar állampolgár írta alá a kötelező kvóta elleni aláírásgyűjtő ívet – erről már Kovács Zoltán kormányszóvivő beszélt az állami M1 csatornán.

A szóvivő állítja: ilyen támogatás egyetlen kormány mögött sincs, mint Magyarországon, hiszen minden magyar embernek elemi érdeke, hogy ilyen típusú döntések ne szülessenek meg, mert értelmetlenek és veszélyesek, valamint szétterítik a terrorveszélyt. Kovács Zoltán kiemelte, ezért is indította el a kormány tájékoztatási kampányát a kötelező betelepítési kvóta kockázatairól.

Az aláírásgyűjtési akciót a Fidesz elnöksége kérte a párt parlamenti frakciójától – emlékeztet a lap –, amely aktivistákra támaszkodva közterületeken és személyes megkeresésekkel végzi a munkát. Kiderült azonban, hogy az aktivisták esetenként közmunkások, de tudunk olyan településről is, ahol állítólag a polgármesteri hivatal dolgozóit szalasztották körbe a faluban.

Az akciónak különben semmi értelme, ami a kormánypárti lap írásából is kiderül, hiszen a Magyar Idők emlékeztet rá, hogy az Országgyűlés olyan törvényt hozott, amely megtiltja a kabinetnek bárki betelepítését parlamenti felhatalmazás nélkül. Másfelől a kötelező kvótákról szóló uniós határozatot a kormány csütörtökön megtámadta az Európai Unió Bíróságánál, így az aláírásgyűjtés rossz nyelvek szerint nem jó másra, mint a hírhedt Kubatov-listák aktualizálására.

A tiltakozás eredményét eljuttatják majd Brüsszelbe – írja a lap.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.