Az Emmi szerint bevált a gyed extra

A gyed extra is jelentősen hozzájárult a gyermekvállalás növekedéséhez az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára szerint.

Fűrész Tünde az M1 aktuális csatornán ezt azzal indokolta, hogy tavaly minden ötödik gyermek olyan családba született, amelyben a nagyobb testvér három év alatti volt. A tavaly január 1-jén bevezetett gyed extra egyik része az úgynevezett testvérgyed, ami azt jelenti, hogy az édesanyák a nagyobb gyermekük után nem veszítik el az ellátást. Ezek a családok duplán kapják a támogatást, sőt több példa is van, amikor három gyermek után kap egyszerre gyedet a család – ismertette a helyettes államtitkár.

Beszámolt arról is, hogy eddig 135 ezer nő élt a negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetőségével, amiből leginkább a gyermekes családok profitálnak. Ugyancsak a családbarát intézkedések között említette, hogy 2010-hez képest másfélszeresére nőtt a bölcsődei férőhelyek száma, s 2014 és 2020 között tovább folytatják a bölcsődék és óvodák bővítését. Emellett állami támogatásban részesülnek a magánszervezetek által fenntartott családi napközik is – jegyezte meg.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.