Az Emminél tilos kimondani, hogy stadion

Egy sor, a hétköznapokban gyakran használt szó használatától tiltotta el az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját dolgozóit. A belső e-mailben küldött listán szerepel a stadion, a szegénység, a terhes vagy a fogyatékos kifejezés is.

Belső e-mailt kaptak az Emmi és háttérintézményeinek munkatársai: a levélben a VS.hu információi szerint oldalakon keresztül sorolják azokat a szavakat és kifejezéseket, amelyek nem használhatóak az egymás közötti, illetve a kedvezményezettekkel folytatott kommunikációban.

A stadion helyett például a fedett sportlétesítmény kifejezés használatát javasolják, a terhes helyett a várandóst, de a dolgozóknak kerülniük kell az olyan hétköznapinak számító szavakat is mint szegény, szegénység, mélyszegénység, gyermekszegénység, esélyegyenlőség, ápoló vagy éppen gondozó.

A portál megkeresésére az Emmi elismerte, létezik ilyen levél. Mint válaszukban írták, a „levél valóban a minisztérium munkatársainak készült, – s ahogyan ez más cég esetében is teljesen természetes – ez a belső szabályozási és eljárási rend része, segíti az egységesebb, pontosabb mindennapi munkát. Ebben az esetben nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy megfelelő szavakat, kifejezéseket használjanak a munkatársaink a kommunikációban.”

A minisztérium szerint az intézkedés segíti az egységes szóhasználatot, valamint egyúttal mutatja a kormányzati politika irányát is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.