Az ellenzék megnézné, mennyit költött étteremre a XVIII. kerületi polgármester

Az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért is közérdekű adatigényléssel fordul a XVIII. kerületi önkormányzathoz, hogy kiderüljön, Ughy Attila fideszes polgármester miként használta fel reprezentációs költségkeretét.

Az RTL Klub csütörtöki híradójában számolt be arról, hogy Ughy Attila szabálytalanul, áfás számla nélkül akarta elszámolni reprezentációs költségeit. Így vett kekszet és mogyorót a közértben, és áfás számla nélkül fizették az önkormányzathoz kasszájából a polgármester éttermi költségeit is.

Amikor az önkormányzat pénzügyi csoportja figyelmeztette, a fideszes politikus kézzel írt utasításban kötelezte a munkatársait, hogy számla nélkül, csak a blokk alapján fizessék ki a költségeit – hangzott el az RTL Klub Híradójában. A polgármester azt mondta: minden jogszerű volt, és bár nincs is ilyen kötelezettségük, sokszor kértek számlát, ám ez olykor elmaradt. A műsorban megkérdezett adószakértő szerint viszont a polgármesternek is gyűjtenie kell az áfás számlákat, így hibát követett el.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke sajtótájékoztatóján tűrhetetlennek nevezte a történteket, és azt mondta, ha bebizonyosodik a bűnössége, Ughy Attilának távoznia kell a közéletből. Hozzátette: remélik, hogy a választók az önkormányzati választáson benyújtják a számlát a fideszes politikusnak.

Kőrös Péter, a szocialisták helyi frakcióvezetője bejelentette: azt kérik, hogy a kerületi és a fővárosi önkormányzat két héten belül hozza nyilvánosságra Ughy Attila összes reprezentációs kiadását. Szerinte a polgármester zsebpénzként tekint a kerület pénzére, az előző ciklusban ugyanis a polgármesternek nem volt bankkártyás hozzáférése az önkormányzat bankszámlájához.

A Párbeszéd Magyarországért azt közölte: ha az ellenzék győz az önkormányzati választáson, megvizsgálják a fideszes önkormányzatok elszámolási gyakorlatát.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.