Az Együtt szerint veszélyben van az emberek tulajdon- és szabadságjoga

Szelényi Zsuzsanna szerint veszélyben van az emberek tulajdon- és szabadságjoga Magyarországon. Ennek egyik példája a kormány és a Fidesz "hadjárata" a kiskereskedelem bizonyos szereplői ellen - mondta az Együtt független országgyűlési képviselője vasárnap a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint az új törvénymódosítások egy része a kiskereskedelmi piac átalakítását célozzák és a nagyobb áruházláncokat hozzák rosszabb helyzetbe. "Azokat az áruházakat, ahol magyarok százezrei vásárolnak nap mint nap olcsón és jó minőségű árukat" - fűzte hozzá.

A képviselő szerint a különféle extra adók, illetve korlátozások miatt az említett áruházak jelentős bevételtől eshetnek el, elbocsátásokra és áremelésre kényszerülhetnek.

Mindennek következménye az, hogy Magyarországon a napi szükségletek, élelmiszerek, háztartási cikkek árai nőni fognak, "rendkívül sok üzlet meg fog szűnni, (...) tehát valójában mindenki rosszul jár ezekkel a rendelkezésekkel, kivéve az a néhány cég, amely egyébként a Fideszhez nagyon közel van" - fogalmazott.

Szelényi Zsuzsanna szerint mindez a Fidesz - szabad versenyt nélkülöző, erőszakos - stratégiájának része, hiszen hasonlóan tették rá a kezüket először a nyugdíjpénztárak megtakarításaira, a földtulajdonra, a trafikokra, számos bankra és energiaellátókra.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.