Az Együtt szerint Szakályt le kell váltani, az intézetét meg kell szüntetni

A Veritas Történetkutató Intézet vezetője olyan kijelentéseket tett, amelyekben a numerus clausust és Hóman Bálint bűneit relativizálta. Az Együtt szerint nem elég, hogy a kormány elhatárolódott tőle, el is kell távolítani az intézet éléről, amelyet ezután föl is kellene számolni.

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja szerint nincs szükség történelemhamisító kutatóintézetekre és történelmi bűnöket relativizáló intézetvezetőkre. Az intézetet meg kell szüntetni, a vezetőjét pedig el kell bocsátani.

A párt közleményében az olvasható: az Együtt lemondásra szólította fel Szakály Sándort, miután olyan kijelentéseket tett, amelyekben a numerus clausust és Hóman Bálint bűneit relativizálta. Most a kormány elhatárolódott Szakály Sándortól, a Veritas Történetkutató Intézet vezetőjétől, s az Együtt továbbra is ellenzi, hogy egy olyan ember vezethet állami történet-kutató intézetet, aki a 20. század fájdalmas traumáit relativizálja.

Az Együtt már kezdetektől fogva ellenezte a Veritas létrehozását és működését. Hiszen tudni lehetett, hogy az intézet egyetlen feladata az lesz, hogy a kormánynak tetsző történelemírást elvégezze. Az Együtt szerint nem elég, ha a kormány csak elhatárolódik Szakálytól. Ezért az Együtt felszólítja a kormányt, hogy ha valóban elítéli Szakály kijelentéseit, akkor azonnal váltsa le pozíciójából, a történelemhamisító Veritas Intézetet pedig szüntesse meg - zárul a közlemény.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.