Az amerikai külügyminiszter üdvözölte Magyarországot

Szent István napja alkalmából nyilatkozatban fejezte ki jókívánságait Barack Obama elnök és az Egyesült Államok népe nevében Magyarország népének John Kerry amerikai külügyminiszter.
Az amerikai diplomácia vezetője kitért arra, hogy ezen a napon "az összes magyart egyesítő Szent István maradandó örökségére emlékezünk". Az Egyesült Államok büszke az örökség megbecsülésében több mint 30 évig játszott szerepére, amelynek során a magyar nép nevében megoltalmazta Szent István koronáját - tette hozzá a külügyminiszter.

„Az én családom mindig is kötődni fog Magyarországhoz. A nagyanyám, Ida Budapesten született és nőtt fel, mielőtt átkelt volna az Atlanti-óceánon az Egyesült Államokba, közel a 20. század fordulójához" - írta Kerry. Hangsúlyozta, hogy a két országot nem csak sokak származási kötődése kapcsolja össze, összekötik még a közösen osztott demokratikus elvek, a gazdasági érdekek, a gazdag kulturális kapcsolatok, valamint a nemzetközi béke és biztonság védelmezése iránti elkötelezettség is.

A közlemény szerint a NATO-szövetséges amerikai és magyar csapatok továbbra is együtt fognak szolgálni a világban, és a két ország mind külföldön, mind odahaza együtt fogja előmozdítani a jogállamiságot, az átláthatóságot és a jó kormányzást.

A külügyminiszter leszögezte, hogy Egyesült Államok az elkövetkező években is folytatni kívánja a közös célok követését Magyarországgal.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.