Az állam kifizeti a Klik adósságát

- A következő hetekben, hónapokban alakul ki, mennyire kell centralizáltan, mennyire lehet decentralizáltan működtetni a Kliket - mondta a kormányszóvivő. 
Az állami felelősségvállalásnak működnie kell az oktatásban, ezért a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) minden költségének fedezetét biztosítják, "ha hiány van, akkor meg kell oldani a költségvetésből" - mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

Kovács Zoltánt arról kérdeztek, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, a Klik "nem hibátlan szervezet", ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az állami fenntartói jog megkérdőjelezhetetlen, az nem lehet vita tárgya. Lázár János a sajtótájékoztatón elmondta: a Klik kifizetetlen számláinak összege 17 milliárd forint.

Kovács Zoltán azt mondta: a következő hetekben, hónapokban alakul ki, mennyire kell centralizáltan, mennyire lehet decentralizáltan működtetni a Kliket. A kormányszóvivő kiemelte: az állam három éve felelősséget vállalt a közoktatásért; az átalakítás célja az volt, hogy felszámolják azt a rendszert, amelyben alapvetően az önkormányzatokra "hárították" az oktatási intézmények finanszírozásának feladatát, és az állam kevesebb, mint a felét állta ezeknek a költségeknek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.