Augusztus 20-i kínálat Pesten és vidéken

Ünnepi kínálat augusztus 20-ára. Nap közben szép idő várható, 27-28 fokos maximum hőmérséklettel. Estére azért már fel kell öltözni. Torta, virág, tűzijáték. Panem et circenses. 

Az ünnepi programok fél kilenckor kezdődtek Budapesten a Kossuth téren az országzászló katonai tiszteletadással történő felvonásával és a honvédtisztek avatásával. Simicskó István honvédelmi miniszter köszöntője után Áder János köztársasági elnök mond ünnepi beszédet.

A nap során a szervezők a Magyar Ízek Utcájába várják az érdeklődőket a Lánchíd utcába, délelőtt 10-től este hatig lesz lehetőség a Parlamentben Szent Korona-látogatásra, a Mesterségek Ünnepét a Budai Várban tartják, a Clark Ádám téren pedig egész napos családi programok és koncertek lesznek. Tizenegykor itt mutatják be Magyarország tortáját.

Mesterségek Ünnepe a Budai Várban
Máthé Zoltán / MTI

Délután fél háromkor aratómenet indul a Szent György térről, aminek végén kenyéráldásra kerül sor a Szent István-szobornál. Ötkor kezdődik a Szent István Bazilikánál az ünnepi szentmise, ezt követően kerül sor a Szent Jobb-körmenetre.

A tűzijáték, amelynek megközelítése az útlezárások miatt metróval lesz a legegyszerűbb, este kilenckor kezdődik.

Debrecenben a Virágkarnevál mellett Karneváléj címmel arénashow lesz este fél nyolctól a Nagyerdei Stadionban, a Szentednrei Skanzenben Állati hétvégét szerveznek, Szegeden Kézműves Sörfesztiválra, Pécsett a Zsolnay Kulturális Központban Szamárfül Családi Fesztivált rendeznek. Miskolcon tönkölykenyeret lehet sütni, Szombathelyen a Savaria Történelmi Karnevál eseményeire várják a vendégeket.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.