Az MSZP átvilágítaná a magán-nyugdíjpénztári vagyon felhasználását

Vizsgálóbizottságot állítana fel az MSZP a magán-nyugdíjpénztári vagyon felhasználásának átvilágítására. A testület létrehozásához a Fidesz támogatása is kellene, amire viszont minimális az esély.

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az MSZP a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások felhasználásával kapcsolatban – ezt Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető jelentette be a szocialista képviselőcsoport ülése után. A politikus hangsúlyozta, hogy ma sem tudni: mennyit és milyen célokra fordított az állam a mintegy 3000 milliárd forintos vagyonból.

Az erről szóló határozatban a vizsgálóbizottság feladataként határoznák meg a vagyon pontos összegének megállapítását, a vagyonelemek felsorolását, a működési költségekre szánt források nagyságának meghatározását, az államosításnak a nyugdíjrendszer egészére gyakorolt hatásának vizsgálatát, illetve annak tételes kimutatását: a magán-nyugdíjpénztári vagyon felhasználásának mekkora szerepe van az államadósság csökkentésében.

A parlamenti létszám és a bizottság felállításához szükséges matematika ismeretében Mesterházy Attila reményét fejezte ki, hogy a „Fidesz életében egyszer hozzá fog járulni egy vizsgálóbizottság felállításához”.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.