Átvágták a szalagkorlátot az autópályán, még nagyobb a káosz

Több ponton elbontották a szalagkorlátot az M1-es sztrádán. A Győrbe igyekvő autókat azonban Pest irányába fordítanák, de a többségük nem arra akar menni. Közben egy busz miatt ott is elakadt a forgalom.

Ha volna kedvünk és erőnk, akkor röhögnénk ezen a szervezetlenségen és tehetetlenségen - mondja Mózes György az M1-es sztrádán. Ő már húsz órája vesztegel, húsz kilométerre az otthonától.

- - Most meg visszafordítanának, de arra sem lehet haladni - jegyzi meg.

A rendőrség és a katasztrófavédelem 15-16 órás gondolkodás után jutott arra a következtetésre: át kellene vágni a szalagkorlátot, hogy a szemközti sávba tereljék a forgalmat. Ezt már csak azért sem lehetett tovább halogatni, mert veszélybe kerültek a veszteglő kocsikban tartózkodó betegek és gyerekek, akikre egyébként a szüleiken kívül egész éjszaka nem nézett rá senki. Sem információt, sem egy meleg teát nem kaptak az elakadók.  A káosz egyre nagyobb lett.

Délelőtt aztán több ponton is átvágták a korlátot. A húsz órája a hó fogságában ácsorgó  győri Ivancsó Attilának sikerült átgurulnia a szemközti sávba. Igen ám, de több helyszínen egyszerre engedték az útra a kocsikat, ráadáswul visszafelé, Pest irányába terelték azokat. Az autósok nagy része azonban nem akar visszafelé menni.

A kérdés hamar megoldódott, az autósok szerint szervezetlen akcióban egy busz keresztbe fordult, akadályozza a forgalmat, így megint nem lehet haladni.

Budapest felől több busz is érkezett menteni a kocsiban ülőket. Szerencsére ezek a járatok  már valamivel korábban jöttek, így az új torlódás nem érinti őket.

A sztrádára már a lánctalpas katonai járműveket is ráengedték.

Közben az internet közösségi oldalain igen indulatos bejegyzésekben ostorozzák a katasztrófavédelmet, s követelik a felelősségrevonást.

Árokba csúszott autó kereke a Tapolcára vezető behavazott úton történt baleset helyszínén
Tótvázsony, 2013. március 14. Árokba csúszott autó kereke a Tapolcára vezető behavazott úton történt baleset helyszínén, Tótvázsony határában 2013. március 14-én. MTI Fotó: Nagy Lajos
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.