ATV: segítséget kért a rendőrség a Kurucinfótól

A BRFK Bűnügyi Főosztálya egy nyomozás kapcsán kért segítséget a nyíltan neonáci portáltól.

A nyíltan neonáci kuruc.infó beszámolója szerint segítséget kért tőlük a BRFK Bűnügyi Főosztálya egy nyomozás kapcsán. A rendőrség elismerte a megkeresést, az évek óta üldözött kuruc.infótól való segítségkérés problematikájára nem kívántak reagálni - olvasható az ATV.hu egyik legfrissebb tudósításában

A hírportál cikke szerint a nyomozás tárgya egy 2011. augusztusában a Budapest, X. kerületben történt esemény, mely során több elkövető egy villamos-megállóban bántalmazott egy férfit. A rendőrség közlése szerint a nyomozás során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy az eseményt egy ismeretlen személy telefonjával rögzítette, majd a videót 2011. augusztus 20-23. közötti időszakban a kuruc.info nevű web oldal videó galériájába is feltöltötte - írja a hírportál.

"Az eljárás sikeres lefolytatása érdekében kérem szíves tájékoztatásukat arra vonatkozóan, hogy ennyi idő elteltével visszakereshetőek-e még a web-oldalra feltöltött videók? Segítségüket előre is köszönöm!”- írta a BRFK Bűnügyi Főosztálya a kuruc.infónak. A portál olvasóitól kért segítséget, emlékeznek-e még a cikkre" - olvasható az idézett cikkben.

A rendőrség az atv.hu megkeresésére elismerte, hogy „a BRFK egy életellenes bűncselekmény felderítése érdekében valóban megkereséssel élt a hírportál felé”.

Azt is megkérdezte a portál a rendőrségtől, nem érzik-e ellentmondásosnak, hogy a kuruc.info szerkesztőinek kilétére évek óta nem derült fény, annak ellenére, hogy a portál tulajdonképpen sorozatosan követett el bűncselekményeket az elmúlt években, ráadásul a külföldi szerver miatt sikertelenül próbálták elérni a nyíltan neonáci oldal lekapcsolását is.

Arra is kíváncsi volt az ATV.hu: esetleg a BRFK levele nem egy próbálkozás-e arra, hogy „kiugrasszák a nyulat a bokorból”, azaz, hogy fény derüljön arra, kik állhatnak a portál mögött? A rendőrség az ATV.hu utóbbi kérdéseire nem kívánt reagálni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.