ATV: Gyurcsány nélkül indul a DK a választásokon?

Az atv.hu szerint Gyurcsány Ferenc semmilyen formában nem indulna a 2014-es választásokon. A DK politikusai ezt egyelőre visszautasítják.

A DK ügyvezető alelnöke és egyik elnökségi tagja egybehangzóan visszautasította azt a – több baloldali forrásból származó – értesülést, miszerint Gyurcsány Ferenc semmilyen formában sem indul a 2014-es parlamenti választáson, a pártelnöki posztot azonban a választások után is megtartja - adta hírül az ATV.hu hírportál.

Az internetes oldal cikke szerint az MSZP és a DK között jó eséllyel létrejöhet a választási szövetség, az informális egyeztetések ugyanis már korábban megkezdődtek. Ezeken az egyeztetéseken az ATV.hu informátorai szerint Gyurcsány Ferenc azt is felvetette, hogy a közös választási listán, ha az együttműködést ez elősegíti, neki "nem feltétetlenül kell rajta lennie" – vagyis egyáltalán nem indulna a parlamenti választáson –, ugyanakkor maradna a DK pártelnöke. Annak a DK-nak, amelynek több politikusa is - reményeik szerint - befutó helyre kerülhet a közös ellenzéki választási listán - teszi hozzá a hírportál.

„Semmi ilyesmi egyelőre nincsen” – fogalmazott az ATV.hunak nyilatkozva Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja. „Én nem hallottam ilyen mondatot az ő szájából” – tette hozzá a volt honvédelmi államtitkár. Szerinte ezt azok terjeszthetik, akik nem látják, hogy hányan mennek el a volt miniszterelnök egy-egy fórumára, „mert ha látnák, nem mondanának ilyet”. Az ellenzéki képviselőnő szerint a kérdés nemcsak a párt elnökségi ülésein, de még informális beszélgetésekben sem merült fel.

Vadai Ágnes az ATV.hunak hozzátette: Gyurcsány "egészen biztosan" rajta lesz a demokratikus pártok listáján, már amennyiben ez a megkérdezett képviselőnőn múlik.

Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke a hírportálnak szintén azt mondta: nincs szó Gyurcsány háttérbehúzásáról és ha rajta múlna, a volt kormányfő képviselő lenne 2014-től.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.