Átnevezte a NAV-ot a 4K!

Kiemelt Ügyek Eltussolása Igazgatóság - erre a feliratra cserélték a kiemelt adózók igazgatóságának tábláit a 4K! aktivistái a NAV-botrány kivizsgálását követelve.

A Horváth András volt adóellenőr által kirobbantott NAV-botrány kivizsgálását követeli a 4K! - Negyedik Köztársaságot; a párt aktivistái vasárnap "Kiemelt Ügyek Eltussolása Igazgatóság” feliratra cserélték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dob utcai épületén a Kiemelt Adózók Igazgatóságának tábláit.

Ezzel a hétköznapi emberek együttes kiállására szeretnék felhívni a figyelmet az "oligarchapártok" ellen, a NAV-botrány minden egyes részletének tisztességes, átfogó és nyilvános vizsgálata érdekében. 

Horváth az ezermilliárdos, kiterjedt áfa-csalás nyilvánosságra hozatalával vált ismertté. A volt adóellenőr tavaly novemberben állt ki a nyilvánosság elé azzal, hogy az adóhivatal elnézően áll hozzá az áfacsalások egy jelentős részéért felelős céghálózatokhoz. Részleteket nem közölt, de feljelentést tett, amelyben állítása szerint vannak konkrétumok is. A Nemzeti Nyomozó Iroda decemberben elrendelte a nyomozást hivatali visszaélés gyanújával. Horváthot pedig jogosulatlan adatkezelés miatt feljelentette a NAV. Ezek után házkutatást is tartottak nála, és lefoglalták az állítólagos bizonyítékokat tartalmazó zöld dossziéját. Horváth mellett decemberben többezer fős szimpátiatüntetést tartottak, ahol a volt adóellenőr is felszólalt; többek között arról beszélt, hogy az a fajta hatalmi arrogancia, amit ő is tapasztalt, nem egyedi: "gondoljunk a földpályázati botrányokat kirobbantó Ángyán Józsefre, Kishantosra, vagy a trafikmutyit feltáró szekszárdi önkormányzati képviselő esetére. Ne hagyjuk!".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.