Átmenekült a határon, majd elfogták a drogsofőrt

Az utóbbi idők legnagyobb magyarországi kábítószer-szállítmányát fedték fel szombaton a pénzügyőrök a röszkei határátkelőhelyen, ahol 312 kilogramm marihuánát foglaltak le egy szerb kamionból - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának sajtószóvivője vasárnap az MTI-t .

Sipos Jenő elmondta: egy szerb kamion jelentkezett belépésre azzal, hogy fémállványzatot szállít Olaszországba. A pénzügyőrök a járművet a tételes vizsgálat során kamionröntgennel is átnézték. Ekkor a jármű homlokfalában egy rejtekhelyre lettek figyelmesek, ahonnan 312 kilogramm marihuána került elő.

Az elsődleges vizsgálatok szerint 630 millió forint értékű kábítószer-szállítmányt a vámosok lefoglalták. A sofőr a lelepleződés után megpróbált elmenekülni, de hiába szaladt át a szerb oldalra, az ottani hatóságok elfogták.

Jelenleg tart a vizsgálat arról, hogy pontosan honnan indult a szállítmány, kik lehettek a címzettek és a férfi milyen magyarországi kapcsolatokkal rendelkezett. A sofőr ügyében egyébként tart az egyeztetés a két ország hatóságai között - tette hozzá az ezredes.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.