Átláthatóságot, nyilvánosságot követel az LMP a fővárosban

Az LMP szerint Budapesten nem merülhet fel a korrupció gyanúja sem, és teljes átláthatóságra, nyilvánosságra van szükség a főváros által kötött szerződésekkel kapcsolatban.

Csárdi Antal, az LMP fővárosi közgyűlési képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, ennek érdekében előterjesztést nyújt be a Fővárosi Közgyűlés elé, elfogadása esetén pedig csökkenhetnek a beruházások költségei és több szükséges fejlesztés valósulhat meg.

Az átláthatóság bizalmat jelent minden politikai és üzleti partner számára – tette hozzá.     A javaslatcsomagban Csárdi Antal elmondása szerint szerepeli fog a fővárosi parkolás egységesítése is, mert „pontosan látják”, hogy hol vannak azok a pontok, ahol a fővárosi bevételek elfolynak, nem megfelelően hasznosulnak. Így Budapest az átláthatóság fővárosává válhat és nem korrupciógyanús, pazarló beruházásokra mennek el az adóforintok – mondta. A képviselő kitért arra, hogy az átláthatatlanság gyanússá teszi az országot, aki gyanús, azt meg lehet szorongatni. Egy korrupt ország gyenge és erről szól az amerikai kitiltási ügy is, ezért nemzeti érdek, hogy a korrupció megszűnjön – közölte Csárdi Antal. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.