Átírta a múltat az önkormányzatnak dolgozó szakértő

Amit a lakók Mekk Elek kontármunkájának láttak, a hivatalos papírokban már egészen máshogy szerepel.

Ceglédi Zoltán politológus augusztus 29-én élőben közvetítette a Facebookon, ahogyan reggel 7-kor megjelent a szomszéd udvarban két munkás és elkezdte szétverni a két ház udvarát elválasztó kőfalat. A falat, amelyre rátámaszkodva állt egy öt emelet magas fa.

A Kis Diófa utcai mesterek mindennemű védőfelszerelés nélkül végezték a  bontást, a lakók próbálták felhívni a figyelmüket az elsősorban önmagukra leselkedő életveszélyre, a munkások ugyanis a fa útjában álltak. A veszélyre való figyelemfelhívástól elbizonytalanodtak, megvárták, amíg a meghatározhatatlan státusú Tibi odaér az eligazítással, aztán folytatták a munkát. Közben Ceglédi végig kommentált, azt is , hogy az önkormányzatnál nem lehetett illetékest találni, és azt is, hogy a rendőrség hárította a lehetőséget, hogy ez önkormányzati munka volt.

A lényeg: amint azt az első pillanattól sejteni lehetett, a fa kidőlt, neki a szomszéd háznak, az ágak benéztek az egyik lakás ablakán, a munkások bátran elfutottak.

Az ügyben Szűcs Balázs, a Párbeszéd Magyarországért önkormányzati képviselője hivatalosan tájékoztatást kért a kerület vezetésétől, és a válaszban már úgy szerepeltek a dolgok, hogy a kidőlő fa rongálta meg a kerítést. Dacára annak, hogy rengeteg szemtanú ennek az ellenkezőjét látta.

De még hátra volt az, ami a legszebb a történetben: Ceglédi vasárnapi posztjában jelezte, hogy az erzsébetvárosi vagyonkezelő által megbízott igazságügyi szakértő szakvéleménye szerint a fát és vele a falat egy "közepes erősségű vihar döntötte ki". Munkásokról, bontásról egyetlen szó nem esik, hiába látták a Dob utca sarkán álló épület lakói úgy, mintha két teljesen hozzá nem értő ember barmolta volna szét  az egészet a verőfényes nyári időben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.