Át kell világítani az MDF-et!

Az MDF minden alapszervezetének átvilágítását javasolja Karsai Péter, a párt országgyűlési képviselője a választmány tagjainak írt levelében; a képviselő szerint ki kell derülnie, "hol sértik meg nap mint nap alapszabályunkat".

"Csináljunk egy teljes leltárt! Bízza meg a választmány az elnökség tagjait, hogy élve az elnöki beavatkozás alapszabályi lehetőségével minden - ismétlem - minden alapszervezetet világítson át. Derüljön ki fehéren-feketén, hol vannak a gyengeségeink, hol sértik meg nap mint nap alapszabályunkat. Készüljön jelentés az IDF állapotáról, együttműködési hajlandóságáról. Nézzük át az Antall József Alapítvány és az MDF adminisztrációs működését" - írta a képviselő a választmányi tagoknak küldött levelében, amely a www.demokrataforum.hu oldalon olvasható.   

A képviselő levelében úgy fogalmaz: "Most ismét leomlott egy szakasz. Csurka István, Szabó Iván, Für Lajos, Lezsák Sándor, Gémesi György és most Almássy Kornél bástyakövei gurulnak nagy robajjal szanaszét, és maradék falunk is omladozik... Mi pedig, még maradék kőművesek, ismét gyürkőzhetünk a munkának".    

Mint írta, "Még egyszer - és talán utoljára - nem követhetjük el azt a hibát, amit a korábbi romeltakarításoknál elkövettünk, hogy egy félreértelmezett demokrácia felfogásra hivatkozva olyan +kimozdult és sérült falakra+ is építettünk, amelyekbe beleprogramoztuk a következő omlást is". Ennek elkerülésére javasolta a képviselő a párt átvilágítását.    

Karsai Péter az MTI érdeklődésére elmondta: a nem hivatalos MDF-honlapon olvasható levelet valóban ő írta a választmányi tagoknak, de azt nem szánta a nyilvánosságnak. "Úgy gondolom, hogy ez a mi belső ügyünk. Én nem akarom szórakoztatni ezzel a nem MDF-tagokat (...), ez az MDF belső ügye" - mondta. Hozzátette: a levelet "a választmány tagjainak írtam, az pedig a választmány tagjainak felelőssége, hogy adott esetben kihez, melyik sajtóhoz hogyan fordulnak ez ügyben". Mint mondta, a választmányi tagoknak írt levél nyilvánosságra kerülése is azt támasztja alá, hogy szükség van a párt átvilágítására, mert az a választmányi tag, aki nyilvánosságra hozta a levelet, "az visszaélt (...) az én bizalmammal".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.