Mégsem keresztelik át a Kossuth teret?

A Nemzet Főtere nevet viseli jövő márciustól az átépített Kossuth tér – jelentette be a Steindl Imre Program vezetője. Illetve mégse. FRISSÍTVE

A kivágott fák nagy része beteg, rossz állapotú volt, de valóban kivettek 17 egészséges, értékes fát is a Kossuth téren – írja a Klubrádió honlapja Wachsler Tamás, a Steindl Imre Program vezetőjének nyilatkozata alapján. Wachsler arra a reggeli hírre reagált, hogy újra elkezdődött a fakivágás a Parlament előtt. Az építési terület szigorú őrzése kapcsán azt mondta, ő maga, a program vezetőjeként is csak akkor léphet be a területre, ha munkavédelmi oktatáson részt vesz és engedélyt kap a kivitelezőtől.

A program felelőse hangsúlyozta, nem lesznek további fakivágások. Összesen csaknem 200 fát vágtak ki, helyettük 130 fát ültetnek a téren, további 50-et az Olimpiai parkban, és több mint 200-at a szomszédos kerületekben. 

Wachsler Tamás arról is beszámolt, hogy a jövő márciusi határidőre el fog készülni az új Kossuth tér, mely a Nemzet Főtere nevet viseli majd.

Az Országgyűlés cáfol

Semmilyen formában nem vetődött fel és senkinek eszébe sem jutott, még ötlet szintjén sem a Kossuth tér átnevezése – közölte Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke pénteken az MTI-vel. Hangsúlyozta: ilyen vagy ehhez hasonló kijelentés nem hangzott el. Véleménye szerint a félreértést valószínűleg az okozhatta, hogy a beruházás honlapja a nemzetfotere.hu címet viseli.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.