ÁSZ-dicséret Zuglónak

Több ponton is elismeréssel illeti Zugló gazdálkodást, pénzügyeit az Állami Számvevőszék ma kiadott jelentése. Eszerint a kerület javított egyensúlyi helyzetén, likviditása pedig többszöröse a kerületekéinek.

„A kialakított belső kontrollok működésének megbízhatósága kiváló volt, mivel az előírásoknak megfelelően ellenőrizték a költségvetés-tervezési és a zárszámadás-készítési folyamatokat” - többek között ezt tartalmazza az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ma kiadott jelentése, mely a zuglói önkormányzat gazdálkodását vizsgálja. Az ellenőrzés azt is megállapítja, hogy Zugló nemcsak egyensúlyi helyzetén javított, de likviditása is többszöröse a budapesti kerületek hasonló mutatójának - tartalmazza a kerület lapunkhoz eljuttatott közleménye.

Eszerint a szerdán kiadott ÁSZ-jelentés megállapítja, hogy a költségvetés végrehajtása során a tényleges egyensúlyi helyzet a tervezetthez viszonyítva javult Zuglóban, így a 2006-2008-as években pénzügyi többlet keletkezett. Az ÁSZ-ellenőrzés szerint Zugló fizetőképessége kiemelkedően kedvező volt, mert a likviditási mutatók öt-tízszeresen meghaladták a budapesti kerületek tavalyi likviditási mutatóinak az átlagos mértékét. „Örömmel értesültem arról, hogy megállapításaink, javaslataink egy részét az ellenőrzést követően megvalósították, a hiányosságokat megszüntették” - írja Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék elnöke a jelentéshez csatolt kísérőlevélben.

Weinek Leonárd korábbi SZDSZ-es, jelenleg független polgármester a jelentéssel kapcsolatban kiemelte: a választási ciklus elején, 2006-ban meghirdetett „ingatlan-eladási stop” beért 2009-re, hiszen mára jelentősen csökkent a kerületi ingatlaneladások száma és ezzel véget ért a fenntarthatatlan vagyonfelélés is.

Az jelentése egyébként kitér arra is: az önkormányzat európai uniós támogatásra 2006-tól 2009. első negyedévéig 15 pályázatot nyújtott be, amelyből kilenc eredményes volt. Ez jelentős előrelépés a kerület életében, hiszen a 2006-ig terjedő időszakhoz képest mostanra Zugló nagyságrendekkel több elnyert EU-finanszírozású pályázattal büszkélkedhet.

A polgármesteri hivatalban az e-közigazgatás keretében történő ügyintézést egyes ügykörökben 1., 2. és 3. elektronikus szolgáltatási szinten valósították meg. A zuglói polgármesteri hivatal okmányirodája az egyetlen az országban, ahol bevezették a kétműszakos szolgáltatást, így az ügyfelek munkaidőn kívül is kényelmesen intézhetik ügyeiket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.