Asszonyverés a médiahatóságnál

Méltatlan egy közszolgálati médiaszolgáltatóhoz a nők megkülönböztetése és bántalmazása, ezért a médiahatósághoz fordult a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) a televízióban bemutatott betyáros asszonyverés ügyében. 
A Karas Mónikának címzett levélben a társaság azt írja: Magyarországon a családon belüli erőszak hetente legalább egy nő életét követeli, illetve egy nőnek nyolcszor annyi esélye van, hogy férje vagy élettársa ölje meg, mint egy idegen támadó.

A műsorszám bemutatása magyar nők tömegeinek szenvedését bagatelizálja megfelerlő ellenpontozás nélkül - fogalmaz a TASZ.

A közszolgálati televízióban egy betyárnak öltözött férfi karikás ostorral imitálta az asszonyverést. Közben olyen mondatok hangzottak el, hogy "Ott marad, nem mozog, mert adok én neki! A kutya fáját, így neveljük mi az asszonyt. Nem főzött vacsorát? Adok én neki!"

Az MTVA "folklorisztikus gegnek" nevezte a műsor jelenetét, s hozzátette, hogy a megvert riporternőnek nem fájtak az ütések.

A TASZ azt kéri a médiahatóság vezetőjétől, tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a közmédia ne bagatelizálja a nők elleni erőszakot.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.