Ásotthalomról kétszázan indultak el

Ásotthalmon mintegy 200 migráns indult el a határállomás közelében lévő 1-es gyűjtőponttól a Kissori úton Mórahalom felé. Más menekülők a gyűjtőponton várakoznak, tüzet gyújtottak, a ruhájukat szárítják.

A közelben várakozik egy rendőrségi autóbusz, amilyennel máskor a röszkei előállítóba szokták szállítani a gyűjtőpontokon feltartóztatott migránsokat. Most, mióta nem engedelmeskednek a rendőrségi felszólításnak, elmentek a röszkei gyűjtőpontról, illetve kitörtek az előállító állomásról, a rendőrség letett arról, hogy irányítsa a mozgásukat.

Ásotthalomról a mintegy 200 fős csoport után kisebb csoportok indulnak felbátorodva gyalog Mórahalom irányába. Sokan határozatlanok. Vannak, akik hívják a többieket, mások – különösen az idősebbek és az apró gyerekekkel érkezettek – inkább arra várnak, hogy a rendőrség szállítsa tovább őket. Egy zöld mikrobusszal vizet és szendvicseket hoztak nekik.

Ezen a határszakaszon csökkent a belépők száma, mióta egyre hosszabb részen elkészült nemcsak a drótakadály, hanem a 3 méter magas kerítés is. A migránsok zöme itt a határátkelőnél lép be az országba.

Mórahalmon, a rendőrség épülete előtt nagyon sok rendőrségi gépkocsi áll. Estére és éjszakára nagy tömeget várnak Szerbiából – de itt egyelőre senki sem tudja még, mennyien vannak, és hol tartanak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.