Ártatlanul ült Mehmet Karcsi édesanyja

Ártatlanul ült a drogbirtoklással vádolt szegedi házaspár. Százfős leépítés Zalában. Hódít az alkohol és a fű a kaposvári diákok körében. Előzetesben marad a gyerekbántalmazó férfi. Szombaton indítják az utolsó Pécs-Bécs Intercityt. Félnek véleményt mondani a vasi munkavállalók. Vidéki lapokból szemléztünk.

Ártatlanul ült Mehmet Karcsi édesanyja

Nem volt köze az autójukban a horgosi határátkelőnél talált kábítószerhez Bogos Attilának és feleségének, Mehmet Karcsi édesanyjának a Szerb Legfelsőbb Bíróság megállapítása szerint - írja pénteki számában a Délmagyarország. A házaspárt tavaly novemberben vették őrizetbe, miután 5,2 gramm amfetamint és 81 darab ecstasytablettát találtak kocsijukban. Bogos Attilát és feleségét letartóztatták, s az első felmentő ítéletig hetvenkilenc napot töltöttek előzetes letartóztatásban a szabadkai börtönben. Szakértők és tanúvallomások szerint a drogot az asszony nagyobbik fia tette az autóba, amire a fiút az apja, Mehmet Tüysüz bujtotta föl. Vladislav Ban védőügyvéd tájékoztatása szerint a Szerb Legfelsőbb Bíróság helybenhagyta a Szabadkai Kerületi Bíróság januári ítéletét, így a szegedi házaspár a jogerős ítélet szerint is ártatlan.

Elbocsátások Zalában

A pénzügyi világválság miatt 95 dolgozót bocsát el a zalalövői Elanders Hungary Kft. – írja pénteki szá-mában a Zalai Hírlap. Az újság értesüléseit megerősítette a svéd nyomdaipari cég ügyvezetője, Per Brodin. Mint azt az igazgató elmondta, a gazdasági válság miatt egyre kevesebb megrendelést kapnak, így elkerülhetetlenné vált a most még 258 embert foglalkoztató cégnél a leépítés.

A pia és a fű Kaposváron is menő

A kaposvári 10. osztályosok 24 százaléka kipróbálná a marihuánát. Van olyan középiskola a városban, ahol a diákok 75 százaléka természetesnek tartja, hogy hetente egyszer jól berúgnak - írja a Somogyi Hírlap. Egy másik iskola diákjainak pedig 62 százaléka azt gondolja, hogy az erős drogokat nem szabad kipróbálni, a marihuánát igen. A Kaposvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum ezért azt tervezi, hogy a jövőben olyan programokat szerveznek, amellyel a "tartalmas szórakozásra" hívják fel a fiatalok figyelmét.

Gyerekbántalmazó apa

Újabb 30 nappal meghosszabította egy gyermekbántalmazó, szegedi apa előzetes letartóztatását a Szegedi Városi Bíróság, írja a Délmagyarország. A férfit még júliusban vette őrizetbe a rendőrség azzal a gyanúval, hogy rendszeresen verte három gyermekét. Középső gyermeke júliusban elszökött otthonról; a bolyongó kisfiúra autósok találtak rá. Az apa hasonló bűncselekmények miatt korábban már volt büntetve.

 

Mit tesz a szakszervezet az elbocsátások ellen?

Úgy tűnik, megállíthatatlan az elbocsátási trend. Mit tesz a szakszervezet, kérdezi a Vas Népe Horváth Csabától, az MSZOSZ regionális vezetőjétől. Az interjúból kiderül: a szakszervezetek szervezettsége a versenyszférában alacsony. A régióban mintegy 30 ezer tagjuk van, de a foglalkoztatottak számát tekintve alig érik el a 15 százalékot. Mégis: ahol jelen  vannak, működnek az üzemi tanácsok, és sikerült kollektív szerződéseket kötni, érdekvédelmi tevékenységük hatékony. Ugyanakkor a magyar munkavállálókra jellemző a jogok és kötelezettségek ismeretének hiánya, illetve tapasztalatok szerint sokszor félnek kimondani a véleményükett. Nyugat-Európában viszon a recesszió ellenére tovább erősödnek a szakszervezetek, mert tudják, ha a tőke úgy dönt, hogy leáll, akkor leépít, figyelmeztet Horváth Csaba.

 

Megszűnik a Pécs-Bécs IC

Szombaton indul utoljára Intercity járat  Pécs és Bécs között, írja a Dunántúli Napló. a járat az osztrák vasúttársaság kezdeményezésére szűnik meg, az IC kihasználtsága ugyanis a nemzetközi utasforgalomban gazdaságtalan volt. A pécsi egyetemre járó nyugat-dunántúli fiatalok viszont szomorúak a járat leállítása miatt, hisz ők ezzel a vonattal gyorsabban és kényelmesebben tehették meg  a távolságot otthonuk és Pécs között. A járatért sikertelenül lobbizott több pécsi politikus is. A MÁV szerint nincs arra mód, hogy a társaság IC-t indítson a Pécs-Szombathely-Sopron vonalon, mert a Pécs-Bécs járat belföldi kihasználtsága sem volt megfelelő.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.