Ártatlanok a Hitlerre emlékezők

A bíróság szerint nem követett el garázdaságot az a tizennyolc felvonuló, aki áprilisban Pécsett azért gyűlt össze, hogy megemlékezzen Adolf Hitlerről.

Mint arról írtunk, a belvárosban gyülekező és a Mecsekre készülő felvonulókat a rendőrség igazoltatta és előállította, majd feljelentették őket garázdaságért. A Pécsi Törvényszék a napokban megszüntette az eljárást, tudtuk meg a bíróság szóvivőjétől.

A döntés indoka az, hogy a csoport – többnyire fekete nadrágba, pólóba és bakancsba öltözött – tagjai nem viseltek fasiszta vagy más, megbotránkoztató jelképeket, és cselekedetükkel nem sértették meg környezetüket.

A Pax Hungarica mozgalom által meghirdetett pécsi megemlékezést a rendőrök fellépése megakadályozta, így emiatt, valamint a jogtalannak érzett előállításért a felvonulók közül többen feljelentést tettek az ügyészségen. A nyomozóhatóság szerint a rendőrök az igazoltatással és az előállítással nem követtek el jogtalanságot, ezért az ügyészség a vizsgálatot bűncselekmény hiányában lezárta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.