Árpádsávos ernyők alatt

Hatodszor állított kettőskeresztet a Jobbik Debrecenben, hogy így hívja fel a figyelmet a karácsony igazi jelentésére. Ha 2010-ben bejutnak a Parlamentbe, ígérik, nemzeti lesz az oktatás és jaj lesz a segélyből élőknek. Békéscsabán a Magyar Gárda tartott toborzást, 15 új taggal.

Hatodik alkalommal állított advent alkalmából kettőskeresztet a Jobbik Magyarországért Mozgalom Debrecenben, a vasútállomás előtti Petőfi téren. A szervezők szerint ezekben a napokban azzal a céllal állítanak föl az ország több településén kettőskeresztet, hogy fölhívják a figyelmet "a karácsony igazi jelentésére".

A rendezvényen megjelent mintegy ötven fő előtt Gyüre Csaba, a párt alelnöke, nyíregyházi ügyvéd azt mondta: a jelenlegi hatalom meg akarja fosztani a magyarságot a több mint ezeréves szimbólumaitól, így az árpádsávos zászlótól, a turulmadártól, s lassan már a kettőskereszttől is, ezért különösen örül annak, hogy a debreceni eseményen többen árpádsávos zászlókkal, sőt árpádsávos esernyőkkel jelentek meg.

Az alelnök úgy fogalmazott: ha a Jobbik 2010-ben bekerül a parlamentbe, akkor el fogják érni, hogy az Országgyűlés terjessze ki a magyar állampolgárságot minden, a határokon túl élő magyar nemzetiségű ember számára. Mint mondta, megszűntetik azt a rendszert, hogy "munkaképes emberek segélyből és hat-nyolc gyerek tartásából éljenek", visszaállítják a nemzeti oktatást, valamint a hit és a kereszténység megbecsülését. Gyüre beszéde után Szegedi Kálmán római katolikus plébános szentelte meg a kettőskeresztet, amelyet a plébános a prédikációjában feszületnek nevezett.

Nem tudtak a rendőrök a gárdaavatóról

Toborzórendezvényt tartott szombaton délután Békéscsabán a Magyar Gárda Egyesület. A rendezvénynek a Jobbik békéscsabai székháza adott helyet. Tizenöt új jelentkezőt regisztráltak, őket – mint Tóth Zoltán, a gárda Békés megyei elnöke elmondta –, márciusban avathatják gárdataggá. A rendzvény – melyen jelen volt Kiss Róbert országos főkapitány és Szilárd István, az egyesület alapítója – mintegy 30-40 érdeklődő jelenlétében zajlott. A jelenlévők a kevermesi, közelmúltban tartott, általuk „közérzetjavító megmozdulásnak" nevezett akciójáról beszélgettek. A rendezvény békésen zajlott le. Albert Istvántól, a Békés megyei Rendőr-főkapitnyság szóvivőjétől megtudtuk: a rendőrség nem tartotta számon, hogy hol tartják a rendezvényt, mert hozzájuk nem érkezett közterület-igénybevéteről szóló értesítés.(Farkas Csaba)

A Jobbik és a Magyar Gárda kereszt állítása, Debrecenben a Petőfi téren
A Jobbik és a Magyar Gárda kereszt állítása, Debrecenben a Petőfi téren
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.