Áron aluli ingatlaneladás Újlipótvárosban

Bekövetkezett, amitől az SZDSZ tartott: rendkívül olcsón adta el a XIII. kerületi MSZP-többség a városrész egyik értékes ingatlanát az Ipoly utcában - nyilatkozta Szabadai Viktor az MTI-nek.

Bekövetkezett, amitől az SZDSZ tartott: rendkívül olcsón adta el a XIII. kerületi MSZP-többség a csütörtöki versenytárgyaláson, amelyen csak egy pályázó volt, a városrész egyik értékes ingatlanát az Ipoly utcában - nyilatkozta Szabadai Viktor az MTI-nek.

Az SZDSZ kerületi elnöke, fővárosi képviselője elmondta, szomorúnak tartják, hogy bár az április 21-i, rendkívüli testületi ülésen mindenki tudta: csak egy pályázó lesz a versenytárgyaláson, mégsem módosítottak az eladási feltételeken. Így a lehető legrosszabb áron, a legrosszabb pillanatban adták el a Dunához és a Szent István parkhoz egyaránt alig 100 méterre lévő ingatlant.

A 2.859 négyzetméteres telket 115 ezer forintos négyzetméteráron szerezte meg egyetlen jelentkező. A vevő a 330 millió forintos vételárból rövidesen visszakap 160 millió forintot. Az önkormányzat ugyanis megállapodott a vevővel, hogy az általa építendő ingatlant, orvosi rendelőt 400 ezer forint négyzetméteráron megveszi majd tőle a kerület - jegyezte meg.

A politikus közölte, jelenleg egyetlen szakértő sem mondja azt, hogy a mai piaci környezetben, ilyen áron el kell adni egy ilyen értékes ingatlant.

Az MTI keresi az ügyben a XIII. kerületi önkormányzatot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.